Бизарно но вистинито
2. April 2024 - 14:16

Целосно затемнување на Сонцето над Северна Америка на 8 април

Следното затемнување на сонцето над континентот Северна Америка ќе се случи на 8 април 2024 година.

Целосното затемнување ќе трае 4 минути и 27 секунди, два пати повеќе од затемнувањето кое се случи на 21 август 2017 година.