Спорт плус
30. July 2021 - 18:12

ЛОИ 2021: Светски рекорд на Шонмејкер

Нов светски рекорд на игрите во Токио постави пливачката Татјана Шонмејкер во дисциплината 200 метри градно и тоа за 16 стотинки подобар од времето на 
 Рике Педерсен од 2013 година.
 
Јужноафриканката го освои првиот златен медал за својата земја на овие Олимписки игри,пред  Лили Кинг од САД и сонародничката Ени Лејзор која освои бронза.