Живот
18. August 2015 - 15:10

Листа на 10 земји со најскапи цигари во светот!

Некои земји во светот преземаат различни мерки против пушењето, а меѓу нив е и високата цена на цигарите. Cigarettes Reporter направи листа на десетте земји во кои цигарите се најскапи.
 
На првото место на листата е Австралија, земја која презема драстични мерки против пушењето. По неа е Нов Зеланд, додека на третото место е Норвешка. Така, во Австралија просечната цена на цигари изнесува околу 14.5 евра, додека во Нов Зеланд околу 13.3 евра.
 
Ова е листата на десетте земји со најскапи цигари:
 
10. Шведска – просечна цена од 7.3 евра
 
9. Папуа Нова Гвинеја – 7.4
 
8. Швајцарија – 7.8
 
7. Франција – 7.9                                                
 
6. Канада - 8.3
 
5. Исланд - 8.5
 
4. Обединето Кралство - 11
 
3. Норвешка -13
 
2. Нов Зеланд – 13.3
 
1. Австралија – 14.5 евра.