Македонија
4. December 2021 - 20:13

Ковачки: Пролетта е убав термин за нови предвремени парламентарни избори

„Ние бараме избори веднаш значи што побрзо се случат толку подобро за државата, не само доколку одиме себично ние како партија тогаш би биле неискрени кон граѓаните. Затоа што себично е ако гледаме, нас ни одговара оваа состојба да продолжи да кажеме од партиска гледна точка виза ви Социјалдемократскиот сојуз. Меѓутоа она што се однесува за граѓаните и што го кажуваме, што побрзо заминат СДСМ и ДУИ и дојде нова структура компетентна, стручна која што ќе може да најде решение на проблемите ќе биде подобро за граѓаните. Според мене најдобро е да се оди, односно да се почитуваат Уставот и законите и во најбрз можен рок да се тие избори реализираат. Сега сме веќе месец декември, така да пролет од прилика е убав термин за нови предвремени парламентарни избори“, истакна Драган Ковачки, пратеник и член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ во централниот дневник на Сител телевизија.

Ковачки додаде дека почетокот на преговорите за датум за влез во ЕУ тоа го посакува ВМРО-ДПМНЕ и лобира за тоа да се случи што побрза затоа што тоа граѓаните го заслужуваат иако тоа не го заслужува Владата на СДСМ и ДУИ. Македонија предолго е во чекалницата на ЕУ. И време е да се отпочнат преговори.

„Ние уште од сега бараме предвремени парламентарни избори затоа што локалните избори го дадоа односно го дефинираа идниот состав практично на Парламентот како треба изгледа. Односно моменталната состојба во Парламентот каква што е сега не ја рефлектира волјата на граѓаните и затао ги бараме овие предвремени парламентарни избори“, истакна Ковачки.

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ