Живот
26. December 2016 - 16:39

Камион со полна брзина прегази дете, само чудо го спаси од под тркалата

Тригодишно дете од Кина со чудо преживеа без ниту една гребаница иако го прегази камион при полна брзина.

Детето беше на велосипед на туркање додека поминувал на пешачки премин на прометна улица во источна Кина, кога на него налетал камион.

Безбедносните камери ја забележаа несреќата и на снимката се гледа како возачот удира во количката и се обидува да го запре возилото.

Возачот потоа излегува од својата кабина и го извлекува детето кое се наоѓало меѓу тркалата и го дава на неговата мајка.

Полицијата соопшти дека возачот не го забележал црвеното светло и дека и рекол оти е умирен зошто возел повеќе од да часа.

И покрај ужасната природа на несреќата, која се случи минатата недела детето не беше повредено.

Возачот ја презема одговорноста, и е казнет со парична казна од околу 20 долари и одземање на бодови во дозволата за работа.

Погледнете го видеото: