-->
-->
Како да си направите традиционално топено сирење
-->
![](/sites/default/files/styles/large/public/article/teaser-images/2016/march/img_20141212_072143-1-1-43233.jpg?itok=iOP_lPdD)
1. Соленото сирење со урдата и мекото сирење се промешува и се додаваат зачини по желба. Јас додавам босилек. Половината од смесата се става во добро намачкано тавче со путер.
2. Над смесата се ставаат тенки парчиња кашкавал (ова го прави сирењето привлечно растегливо кога се јаде).
3. На останата половина од смесата се додава доматниот сок и се става врз кашкавалот. Мене овој класичен вкус ми е омилен, но по желба може да се стават и пиперчиња, сувомеснато, домати итн.
4. Врз двата слоја се става кашкавал и се става да се пече додека не се растопи.
Извор: Моирецепти.мк
-->
-->
-->
Ново на Сител
-
Запленети 4,5 кг кокаин - приведени две лица
-
Паника во Измир, морето се повлече повеќе од 200 метри
-
Владата ги ограничува маржите во трговијата на мало и трговијата на големо
-
Владата донесе одлука да поведе постапка за разрешување на државниот јавен обвинител
-
Маж оштетувал надгробни плочи на гробиштата во Ѓорче Петров
-
Кремљ: Голем дел од Украина сака да биде руски, што одговара на изјавите на Трамп
-
Пријавил кражба, а украдените предмети всушност ги дал на друго лице - пријава за „лажно пријавување на кривично дело“
-
Нови наоди за „Изгубениот град“ на дното на во Атлантскиот Океан