Спорт плус
5. October 2022 - 19:43

Јадранка Темелкова обезбеди бронза на СП во кик-бокс

Јадранка Темелкова тепаше со Булјан Ницоле од Хрватска и сите три рунди не и зема ниту еден поен убедлива доминација на Јадранка.

Утре се бори против Муминовиќ Канита од Босна за сребро.

- Ова е голема надеж во кик-боксот од девојките јуниорки наши која многу ветува. Се бори смирено и паметно и сакам да кажам дека е пример за сите наши борци како се слуша тренер за време на борба од агол кога и довикува за што да изработи слуша се што ќе и се каже. Браво, кажа Дејан Митровски - Урко.

Со оваа борба Јадранка обезбеди бронза за Македонија. Утре се бори за сребро со Босанка.