Живот
25. February 2017 - 20:49

Иако не победи, таа е победничка: Девојка во инвалидска количка учествувала на избор за Мис

Џастин Кларк, е прва девојка која во инвалидска количка некогаш се натпреварувала на избор на Мис Австралија. Иако не победи. таа сеуште е во трка за финалната кампања “Beauty with a Purpose“ чија цел е собирање на пари во хуманитарни цели.

Таа е многу среќна што добила прилика да се натпреварува со другите девојки и да покаже и покрај тоа што е во количкаможе да прави што и да посака.

- Кога некој во количка добие прилика да се натпреварува, тоа е голема работа. Се надевам дека на овој начин е испратена порака дека сите се убави, без разлика на расата, големина или инвалидност, без разлика што се различни, вели таа.

Дваесетишест годишната Џастин веќе две години е во количка, но не сакал да што ја предизвикало нејзиниот инавлидитет.

- Не сакам да зборувам што се случило, само сакам да бидам пример и кој ќе ги охрабри младите жени, додава таа.

Видеото погледнетего ОВДЕ: