Хит во регионот: Македонец тегне кори за бурек со еурокрем и плазма
Заборавете на традиционалниот бурек со месо, сирење или пица-бурек. Во Белград во моментов хит е бурек со еурокрем и плазма.
Тој оди како алва и во некои бурекчилници дневно продаваат и по 15 тепсии. Четвртина од овој вид бурек чини 60 динари, односно околу половина евро.
Газдарицата Мара (27) за новинарите на „Блиц“ раскажува дека сакала да внесе промени во својата пекара. Така и стигнала до идеата за слаткиот бурек, кој вели про го купувале само љубопитните тинејџери, но сега е баран од сите генерации.
Продавачите велат дека купувачите најпрво се збунети од тоа што го гледаат, но се решаваат да купат и да пробаат поради различноста на вкусовите и мешавината од благо и солено.
Специјалитетот го подготвува бурек-мајстор од Македонија, кој работи целосно рачно – од месење, до развлекување на корите. Бурекот се прави без никакви адитиви.
Ново на Сител
-
Тема на денот со Андреј Петров
-
Гаши ги распиша изборите, првиот круг локални на 19 октомври
-
Истрага за полицаецот кој без налог сакаше да ја приведе директорката од Демир Хисар
-
Министерот за здравство и ги одзеде ингеренциите на Стоматолошката комора поради сериозни пропусти
-
СДСМ пак предлага минималец од 500 евра, ВМРО-ДПМНЕ чека договор меѓу синдикатите и работодавачите
-
Петрушевски: Каде се СДС сега да го нападнат главниот обвинител Коцевски или да прашаат за некоја истрага?
-
И годинава атракција пловењето по Охридското Езеро
-
Македонија единствена држава на Балканот која нема своја историска база на податоци