Хит во регионот: Македонец тегне кори за бурек со еурокрем и плазма
Заборавете на традиционалниот бурек со месо, сирење или пица-бурек. Во Белград во моментов хит е бурек со еурокрем и плазма.
Тој оди како алва и во некои бурекчилници дневно продаваат и по 15 тепсии. Четвртина од овој вид бурек чини 60 динари, односно околу половина евро.
Газдарицата Мара (27) за новинарите на „Блиц“ раскажува дека сакала да внесе промени во својата пекара. Така и стигнала до идеата за слаткиот бурек, кој вели про го купувале само љубопитните тинејџери, но сега е баран од сите генерации.
Продавачите велат дека купувачите најпрво се збунети од тоа што го гледаат, но се решаваат да купат и да пробаат поради различноста на вкусовите и мешавината од благо и солено.
Специјалитетот го подготвува бурек-мајстор од Македонија, кој работи целосно рачно – од месење, до развлекување на корите. Бурекот се прави без никакви адитиви.
Ново на Сител
-
Топлотниот бран ги разгоре пожарите: Најтешко се гаснат пламените јазици кај Јасен
-
Тема на денот со Петар Арсовски
-
Преглед на вестите од светот
-
Министерството за правда и експерти ќе бараат решение за учество на независни кандидати на изборите наесен
-
ДКСК утре ќе му одговори на Собранието дали смее да бира претседател на Антикорупциска
-
Полицијата ја врати разрешената директорка од Демир Хисар од информативен разговор, не ја викнале денес
-
Мицкоски е подготвен да плати „политичка цена“ со непопулистички мерки против поскапувањето на храната
-
Македонија има визија за Вештачка интелигенција, но само декларативно