Свет
25. February 2021 - 19:32

Германската вакцина КјурВак ефикасна против јужноафриканските и британските мутации

Директорот на германската фармацевстка компанија Кјурвак, Франц-Вернер Ханс изјави дека прелиминарните тестови кои биле направени врз животни покажале оти таа вакцина е ефикасна против британскиот и јужноафриканскиот сој на Ковид-19.

Тој ги информирал пратениците од Европската унија за прелиминарните тестови за влијанието на вакцината.

Компанијата очекува вакцината да биде одобрена до јуни од страна на ЕУ.