Македонија
15. July 2016 - 12:35

Германија ќе ја зголеми контролата на границата со Франција по терористичкиот напад во Ница

Германските власти ќе ја зголемат контролата долж границата со Франција по нападот во Ница, во кој беа убиени над 84 лица.

Извори од германската полиција велат дека мерката се презема во координација со француските власти.

Овие мерки на претпазливост се однесуваат и на авиосообраќајот.