Фудбал
23. May 2020 - 13:18

Фудбалерот Милјан Мрдаковиќ изврши самоубиство во својот дом

Некогашниот фудбалски репрезентативец на Југославија Милјан Мрдаковиќ изврши самоубиство.

Според пишувањата на српските медиуми наводно се убил со пиштол во изнајмениот стан во центарот на Белград, каде живеел со девојката.

Мрдаковиќ, според сознанијата, седел на кревет и со зборовите „не можам веќе“ земал пиштол. Девојката избегала од станот и повикала полиција. Кога дошле го затекнале мртвото тело на фудбалерот. Мрдаковиќ си пукал во главата.

Мрдаковиќ е роден во 1982 година во Ниш.