Македонија
20. April 2021 - 13:10

Филипче: Можно е вакцината против Ковид-19 да стане сезонска

Министерот за здравство Венко Филипче во изјавата по посетата на институтот Торлак рече дека вакцината за Ковид-19 е можно да стане сезонска.

- Многу е веројатно дека пандемијата нема туку-така да запре. Можно е оваа вакцина да стане сезонска, рече Филипче. 

Филипче додаде и дека Владата на РМ сите граѓани на Србија во знак на благодарност ќе ги ослободи од плаќање на патарини од 15 јуни до 15 август оваа сезона.