Македонија
1. јуни 2020 - 16:59

Филипче: Можни се поригорозни мерки за задушница

Викендов е Духовден или Задушница, кога традиционално, христијаните ги посетуваат гробиштата, се собираат многу луѓе на едно место и се дели храна.

Министерот за здравство Венко Филипче, вели дека го имаат предвид празникот и одлука за тоа дали ќе се воведат поригорозни мерки во зависност од тоа како луѓето ќе се однесуваат.

– Сите опции се во игра – рече Филипче за Задушница.