Балкан
29. August 2017 - 14:35

Епско филмско бегство од затвор: Беа на слобода само 11 минути, ги најдоа во пченките

Шестмина осуденици се спречени во обидот за бегство од Окружниот затвор во Крагуевац и против нив е проднесена дисциплинска пријава за тежок дисциплински прекршок.

Во Управата за извршување кривични санкции велат дека обидот за бегство е спречен со адекватана реакција на припадниците на службата за обезбедување и одделението за безбедносно оперативни работи при Управата за извршување кривични санкции. 

Обидот за бегство од затворот се случи вчера околу 10 часот кога бегалците успеале да излезат, но набрзо по 10 минути се фатени во блиската нива со пченка и вратени во затвор.

Според неофицијалните сознанинија, станува збор за лица кои имаат во своето досие разбојништва, грабежи, неовластено држење и ставање во промет на опојни дроги, а повеќето чекаат завршување на судските постапки кои се во тек.

Истрагата е во тек.