Свет
30. September 2016 - 22:53

Џихадистите се женат со малолетнички: Во запленети телефони на борци на ИД пронајдени шокантни фотографии

Во телефоните запленети од борците на ИД пронајдени се шокантни фотографии, кои јасно покажуваат дека џихадистите женат малолетнички.

Имено, на фотографиите се гледаат борци на ИД со видно помладни девојки, кои сигурно се помлади од 18 години.

Иако девојките изгледаат среќни на сликата, може да се претпостави дека се купени или дека борците ги добиле во знак на балгодарност за оданоста кон калифатот.

Инаку, и порано медиумите пишуваа дека џихадистите дури и ги продаваат младите девојки кои ќе ги заробат, а најчесто тие се од Сирија или со курдско потелко