Македонија
16. November 2017 - 11:36

Џафери и координаторите на пратеничките групи на средба со Спасовски во Собранието

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска во Собранието на РМ ќе се сретне со претседателот на Парламентот Талат Џафери, координаторите на пратеничките групи и претседателите на комисиите за надзор на комуникациите, во насока на следење на приоритетите и итните реформски приоритети и исполнување на препораките и забелешките дадени од експертската група предводена од Рајн Хард Прибе.

Собранието соопшти дека средбата е на иницијатива на Спасовски, а освен Џафери и координаторите на пратеничките групи, на неа ќе присуствуваат и претседателите и членовите на Комисијата за надзор над УБК и на Агенцијата за разузнавање, Комисија за надзор над спроведувањето на посебна истражна мерка за следење на комуникациите од страна на МВР, Управата за финансиска полиција, Царинската управа и Министерството за одбрана и Комисијата за одбрана и безбедност.