Два случаи на инфекција со новиот коронавирус се потврдени во Франција денеска,и тоа се првите случаи во Европа.

Министерката за здравство Ањес Бузин на прес-конференција рече дека тоа се првите потврдени случаи во Европа, додавајќи дека верува оти повеќе очекува нови случаи во таа држава.

Првиот случај е пријавен во Бордо, а вториот во околината на Париз.

Министерката истакна дека властите ќе направат се за да се ограничи ширењето на вирусот.