Македонија
11. December 2016 - 23:09

ДИК до 22.35 часот: 229.428 гласови за ВМРО-ДПМНЕ и 206.075 за СДСМ

Според податоците на Државната изборна комисија до 22:35 часот, ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За подобра Македонија“ освоиле 229.428 гласови, а СДСМ и Коалицијата „За живот во Македонија“ 206.075 гласови.

ДУИ освоиле 38.085 гласови, БЕСА 23.049, Алијанса за Албанците 15,261, ДПА 13.650, „ВМРО за Македонија“ 11.421, Левица 4.575, Коалиција за промени и правда Трет блок 4.394, Либералната партија 1.742 и ПДП 496 гласови.

ДИК  сукцесивно ги објавува податоците  испратени електронски од општинските изборни комисии.

Околу полноќ се очекува ДИК на прес-конференција да излезе со првичните резултати од денешните предвремени парламентарни избори.