Бизарно но вистинито
10. December 2015 - 19:21

Дете почина од зачин кој сите го имаме дома!

 
Една скршена мајка, чие дете почина, ја споделува оваа приказна со сите родители ширум светот. Затоа што грешка се прави за неколку секунди, а таа грешка може да чини живот.
 
Малиот Метју Редар, како и секое дете, сакал да истражува и пребарува низ дома. Еден ден додека бил во кујната, ја отворил полицата со зачини. Додека ги фаќал, на прстите му се залепила мала количина на цимет, а потоа детенцето, раката си ја ставило во уста.
 
Почнал да кашла, а потоа и да се гуши.
 
Метју добил напад и неговата мајка повикала Итна помош. Два часа подоцна, во болница, момчето почина.
 
Гушење предизвикано од цимет е наведено како причина за неговата смрт.
 
Мајката Бријана од нејзината трагична приказна предоцна ја извлече поуката, но сега сака на сите родители да им порача да бидат внимателни. Цимет има во секој дом, но мора да се внимава каде се чува.
 
Циметот е опасен. Циметот може да предизвика гушење, а во овој случај со мало дете, дури и смрт.
 
На Интернет во моментов има популарен предизвик наречен “цимет-предизвик“. Тоа е обид да се голтне цела лажичка со цимет за помалку од една минута.
 
Досега, дојде до неколку колапси и проблеми со дишење.