Бизарно но вистинито
14. January 2016 - 12:38

Дете изгубило 75% од својот вид од играчка која сите им ја купуваат на своите деца!

Најновиот случај се случил во Австралија кога дете, играјќи си со играчка која добил од родителите, изгубил 75% од својот вид, треба да лекција за ситеродители! Сигурно и вашето дете с има играно со оваа играчка, барем еднаш.... многу е популарна кај младите, но и кај постарите!
 
Тоа е ласерски зрак, играчка ја сакаат децата, зошто пушта светлосен снопво боја на голема одалеченост. Најлшо од се  дека детето тоа го прави пред очите на своите родители, кои свесно учествуваат во неговото оштетувањето на видот.
Ден за ден, детето се помалку гледало. Шестгодишното дет морало да биде одведено на офталмолог, каде со преглед било утврдени се опекотини а задниот дел од одвете очи. Детете н трпело никакви болки, но на крајот сепак останало со 25% од видот.