Живот
16. March 2016 - 12:38

Денеска е чиста среда: Мајки, внимавајте децата денеска да не го прават ова

Денеска е чиста среда, на овој ден мајките мораат повеќе да внимаваат на своите деца. На овој ден се оди во куќата која добила принова, мајките треба добро да ги пазат своите да не се извалкаат и да не се туткаат. Детето кое на овој ден проодело или му никнало запче се смета дека ќе биде среќно и долговечно. 

На некои места мајките на своите деца на челата им цртаат крст со пепел за среќа.