Македонија
13. April 2021 - 9:11

Д-р Беќаровски: Да се лежи во приватна болница од „превентивни причини" е одраз на „христијанска скромност" на владиците

Откако во јавноста излезе веста дека Владиката Петар и Владиката Агатангел се хоспитализирани во приватната болница Систина поради вирусот Ковид-19, се огласи и докторот Нико Беќаровски.

- Да се лежи од 23 март во приватна болница од "превентивни причини" е одраз на "христијанска скромност" на нашите владици. 

Човекот кој јавно ме прекори дека вистински верник, не може да заболи од Корона, сепак и самиот се разболе.

ЗАКЛУЧОКОТ ДОНЕСЕТЕ ГО САМИ

Јас ќе му посакам што побрзо КОМПЛЕТНО оздравување и конечно да започне да шири верба, а не недоверба кон апелите од здравствените работници, напиша Беќаровски на Фејсбук.