Свет
7. July 2022 - 9:03

Блумберг: Иран ја намали цената на нафтата за да и конкурира на Русија на кинескиот пазар

Иран за да може да и конкурира на руската нафта на кинескиот пазар мораше да ја намали цената на својот енергенс, објави Блумберг.

Кина стана критична дестинација за руската нафта бидејќи Москва се обидува да го одржи извозот по нејзината инвазија врз Украина. Ова доведе до зголемена конкуренција со Иран, наведува Блумберг.