Македонија
29. December 2017 - 13:43

Бадник неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Согласно Законот за празниците на РМ, 6 јануари 2018 година (сабота), Бадник, ден пред Божик, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед, соопшти денеска  Министерството за труд и социјална политика.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика им го честита Бадник на граѓаните од православната вероисповед.