Технологија
22. October 2015 - 12:39

Ајфон 7 ќе има четири разлики во однос на шестката

Џин Манстер од „Piper Jaffray“ Компанијата тврди дека новиот Ајфон 7 ќе има уникатен дизајн, сосема различен од Ајфон 6 и 6s.
 
Се верува дека промената ќе предизвикаа целосно отстранување на копчето „Home“, кое треба да се замени со 3D допир.
 
Другата ГОЛЕМА промена ќе биде еден аспект на продолжување на траењето на батеријата.
 
АналитичаротМинг Чи Куо, тврди дека Ајфон 7, најверојатно ќе биде претставен после септември 2017 година и со сигурност ќе биде најтенкиот телефон на Apple досега.
 
Последните индустриски извори велат дека е можна соработка межу Apple и Intel, односно дека договорот веќе е постигнат.