Џет-Сет
13. јуни 2016 - 11:33

Адел го возвраќа ударот

Откако Тони Висконт, продуцентот на последниот албум на Дејвид Боуви, за британските медиуми изјави дека „дојдоа најмрачните времиња“ за музичката индустрија, бидејќи сите ги модификуваат гласовите, па дури и Адел, пејачката реши да го возврати ударот.

Така, еден обожавател на Адел на социјалните мрежи објаави снимка од нејзин концертот на кој пејачката му се обраќа на Висконти: „Слушнав дека некои тапоглавец рекол дека на албумот не е мојот глас. Попиш“.

Тони Висконт смета дека денешната музичка продукција е премногу „испеглана“ и дозволува автентичност, па дури и одличните вокали мораат да се „средуваат“. Тој смета дека недостасува оригиналност и откри дека се би дал „на сцената да се појави уште еден Хендрикс, Кобајн или Боуви“.