Македонија
15. May 2020 - 9:26

31 лице не ја почитувале забраната за движење, приведени се 25 лица

Во текот на изминатото деноноќие (14/15.05) по однос на забраната за движење  евидентирано е дека на ниво на целата држава 31 лице не ја почитувале забраната за движење, при што приведени се 25 лица,  а за останатите се земени податоци и ќе следуваат соодветни мерки.

Исто така по однос на мерката за задолжително носење заштитна опрема т.е. заштитни маски евидентирани се  23 лица што ја прекршиле оваа мерка. 

За последните 24 часа на територијата на Република Северна Македонија на  81 лице им се издадени решенија за изолација, а 113 лица потпишале изјави за самоизолација. 

Од страна на полициски службеници извршени се контроли кај лица во изолација и самоизолација, не се евидентирани лица кои не ја почитувале мерката за изолација и самоизолација.