Резултати од проектот на АХВ за побезбедна храна
Директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство Зоран Поповски денеска ќе ги презентира резултатите од проектот „Градење на капацитетите на надлежните служби за безбедност на храната, ветеринарна и фитосанитарна политика”.
Проектот вреден 1,795 милиони евра, почна на 21 декември 2013 година, а целта беше подобрување на заштитата на луѓето, животните и здравјето на растенијата, преку зајакнување на постоечкиот институционален капацитет на системот за безбедност на храната со обезбедување интегриран, мултидисциплинарен пристап, во кој се опфатени сите фази од синџирот на исхрана.
На презентацијата ќе се обратат и евроамбасадорот Аиво Орав, како и тим лидерот на проектот Мина Барова, а ќе присуствуваат претставници од Државниот инспекторат за земјоделство, Фитосанитарната управа и Државната фитосанитарна лабораторија кои учествуваа во реализацијата на проектот.
Ново на Сител
-
Ќе се прегласува во Желино - ДИК прифати приговор на коалицијата ВРЕДИ
-
Тема на денот со Игор Александров, македонска заедница во Австралија
-
ДИК одлучува по 27 приговори на парламентарните избори поднесени од „ВРЕДИ“, ВМРО-ДПМНЕ, СДСМ и Левица
-
Странците уживаат во гастрономските приказни
-
ДИК одлучува по 28 приговори на парламентарните избори поднесени од ,,ВРЕДИ‘‘, ВМРО-ДПМНЕ, СДСМ и Левица
-
Силјановска Давкова: Македонија е мое лично право на самоопределување
-
Министрите контра експертите за заклетвата на Силјановска Давкова
-
Експертите предлагаат со закон да се обезбеди континуитет на веб страните на институциите