Европа штеди, европските бирократи уживаат луксуз

Марио Драги со поголема плата од Ангела Меркел. Првиот човек на европската централна банка месечно заработува 30 117 евра или  речиси 400 000 евра годишно.

20 проценти помала заработка...

Марио Драги со поголема плата од Ангела Меркел. Првиот човек на европската централна банка месечно заработува 30 117 евра или  речиси 400 000 евра годишно.

↩ врати се назад

Каква ќе биде судбината на Јужен поток

Јужен поток ќе се гради според планираното, вели рускиот министерот за енергија Александар Новак. Според него, реализацијата на проектот се одвива според предвиденото во меѓународните спогодби и...

Јужен поток ќе се гради според планираното, вели рускиот министерот за енергија Александар Новак.

↩ врати се назад

За еден работник работодавачите плаќаат по 542 евра месечно

542 евра  се месечните  трошоците за еден вработен, покажуваат податоците на цената на трудот за 2012 година што ги објави државниот завод за статистика.

Најголеми месечни издатоци...

542 евра  се месечните  трошоците за еден вработен, покажуваат податоците на цената на трудот за 2012 година што ги објави државниот завод за статистика.

↩ врати се назад

Државата субвенционира вработување лица кои примаат социјална помош

Владата со низа мерки ги стимулира работодавачите да вработуваат  кадри, за да се намали невработеноста. Една од нив е субвенционирање  при вработување лица корисници на социјална помош...

Владата со низа мерки ги стимулира работодавачите да вработуваат  кадри, за да се намали невработеноста. Една од нив е субвенционирање  при вработување лица корисници на социјална помош.

↩ врати се назад

Во Прилеп почна да функционира Градскиот јавен превоз

Од денеска, по повод Велигденските празници, а по претходни долги подготовки, во Прилеп конечно профункционира Градскиот јавен превоз - како дамнешна насушна потреба на прилепчани.
...
Од денеска, по повод Велигденските празници, а по претходни долги подготовки, во Прилеп конечно профункционира Градскиот јавен превоз - како дамнешна насушна потреба на прилепчани.
&nbs
↩ врати се назад

Pages