Македонија
23. September 2023 - 20:53

Хеликоптер на МВР исфрли над 45 тони вода врз пожарот кај Милетино

Хеликоптер на МВР вчера и денеска исфрли над 45 тони вода врз пожарот кај село Милетино.

Во текот на вчерашниот (22.09) ден хеликоптерот на МВР учестуваше во гасење на пожарот со исфрлени над 20 тона вода. По барање  на Центарот за управување со кризи денеска, хеликоптерот на МВР Белл-212 повторно учестуваше во гаснење на пожарот и исфрли преку 25 тона вода.

Пожарот е се уште активен и се преземаат мерки за локализирање на пожарот, соопштија од МВР.