Живот
27. April 2017 - 11:16

Живеел три години во јавно WC - Местото било уредно, но од ова ќе се згрозите

Јапонската полиција пронашла човек, кој живеел во јавен тоалет повеќе од 3 години. 54-годишниот човек бил разоткриен дури кога електричарите го забележале од таванот. Веднаш ѝ јавиле на полицијата, која го уапсила бездомникот.
 
Тој изјавил дека своето родно место го напуштил пред 10 години и после тоа живеел на разни места. Меѓутоа, веднаш се заљубил во јавниот тоалет среде парк и се доселил таму кога неговиот претходник го напуштил местото. Вели дека го привлекла тишината и мирот.
 
Тој живеел на таванот од тоалетот, но на полицијата ѝ е нејасно како открил дека воопшто постои таван.Местото било уредно и чисто, а внатре било пронајдено многу гардероба, мала плинска боца, електричен грејач.
 
Но, покрај сето тоа постои и нешто што ја крши сликата на спокој. Бездомникот живеел во тоалет, но не го користел. Полицијата во „дворецот“ на бездомникот пронашла 300 големи и 500 помали шишиња со урина.
 
По овој случај, полицијата ги пребарала сите јавни тоалети во градот.