Живот
7. January 2017 - 10:01

Жените масовно лепат селотејп на вратот поради бизарен тренд

Во светот на нега и убавина секојдневно се појавуваат нови трендови и изуми кои гарантираат подобар изглед, а најновиот тренд претендира да ги загрози сите останати.

Станува збор за специјален „Nexsey“ селотејп благодарение на кој можете да направите привремен фејслифтинг.

Се што треба да направите е да исечете парче селотејп со должина од 10 до 15 сантиметри, односно во зависност од големината на вратот.

Еден крај од лената го лепите на вратот, потоа ја собирате и затегате кожата, па врз неа го лепите вториот крај од исеченото праче селотејп.

Притиснете се додека не биде убаво наместено, а селотејпот прекријте го со облека или коса.

Еден ваков селотејп чини 20 долари (околу 1200 денари), а неговата креаторка Линда Гомез кажала дека е доволен за дваесетина