Бизарно но вистинито
10. January 2024 - 10:46

Жена се породи на метро станица во Москва

Синоќа жена родила девојче на станицата на подземната железница Нагатинскаja во Москва, јавува сообраќајниот оддел на главниот град.

„Имаме многу добри и неочекувани вести. Во метро станицата Нагатинскаja вечерва се роди девојче. На патникот му помогнал дежурниот Сергеј Баранов. Тој дејствуваше според упатствата: повика брза помош, ја опфати областа на влезот во станицата и беше во близина сè додека не пристигнат лекарите“, е наведено во објавата.

Забележано е дека бебето се родило пред да пристигне брзата помош, а со детето и мајката се’ е во ред.