Македонија
2. February 2016 - 14:54

Земјотрес е почувствуван во Македонија

 
Епицентарот на земјотресот се наоѓа на 120 километри југоисточно од Скопје, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при ПМФ.
 
Земјотрес со интензитет од три-четири степени според Европската макросеизмичка скала 1998 година, е почувствуван денеска во 13 часот и 10 минути во југоисточните делови на Македонија.