Македонија
20. јуни 2017 - 12:36

Земјоделци го блокираа патот Росоман - Прилеп

Регионалниот пат Росоман - Прилеп кај пазарот во Росоман утринава од 09:45 часот е блокиран од страна на земјоделци кои се незадоволни од откупот на праски.

 

Патот е блокиран од страна на 50-тина земјоделци со 10 трактори, а сообраќајот, како што соопшти Авто мото сојузот на Македонија, се пренасочува по споредни патишта.