Свет
31. January 2023 - 13:47

Зеленски: Жестокиот напад на Русија на истокот на Украина е одмазда за претходните загуби во војната

Украинскиот претседател Володимир Зеленски ја опиша интензивната офанзива на Русија на истокот како „одмазда“ за претходните загуби во војната.

„Не мислам дека ќе може да му обезбеди на своето општество каков било убедлив резултат од офанзивата. Јас сум сигурен во нашата армија. Ќе ги запреме, малку по малку, и ќе ја подготвиме нашата голема контраофанзива“, рече Зеленски, додавајќи дека Русите претрпеле огромни загуби во нападите во изминатите неколку недели.