Живот
7. September 2016 - 16:09

Загатка која ќе ви го помати умот - Никој не може да се согласи за точното решение

На прв поглед оваа загатка изгледа лесно, но не е баш така бидејќи го збуни целиот интернет.
Можете ли да ги пресметате вредноста на коњот, потковиците, и каубојските чизми? До вредноста на коњот ќе дојдете многу лесно, но ситуацијата понатака е малце покомплицирана.
Оваа загатка на прв поглед изгледа многу лесна, но го спобудале целиот интернет, а авторот која ја објави на Редит советува:“Концентрирајте се бидејќи во прашање е трик“.
 
Дали можете да ја решите?
Загатката до сега е споделена неколку илјади пати, а во коментарите се споменуваат следните можни решенија 22,23,44 и 48.