Живот
25. April 2017 - 21:53

Загатка која ќе ви го помати умот - ќе успеете ли да ја решите?

Ќе успеете ли и вие да ја решите оваа загатка?

Еден човек отишол во ресторан и нарачал чаша со вода, парче лимон, чинија и кибрит.

Потоа ја истурил водата во чинијата и на келнерот му рекол дека ќе му даде 100 долари доколку успее да ја пренесе водата назад во чашата, без да ја допре или помести чинијата.

Обидете се самите да ја решите загатката, а доколку не успеете, погледнете го решението во следното видео.