Македонија
20. July 2021 - 11:40

Заев: Во Тетово СДСМ ќе го поддржи СДСМ

СДСМ ќе го поддржи СДСМ со кандидат за градоначалник во Тетово, вели премиерот Зоран Заев.

-Во Тетово имаме тројца коалициони партнери кои ќе настапат со свои кандидати.Нашето општинско раководство вели дека и ние треба да настапиме со свој кандидат.Дел од анкетите ни укажуваат дека спаѓаме во трите партии на локално ниво и секако локланите избори се избори на личност. Во такви средини е логично да се оди со свој кандидат и во вотриот круг нормално кога би останала една опозициска и една владејачка партија  би се поддржала владејачката партија, вели Заев.