Интернет
3. јуни 2016 - 11:24

Забележавте ли нeшто ново на „Фејсбук“ утринава?

Една од ретките промени на „Фејсбук“ која корисниците ја прифатија како позитивна. Од денеска на „фејсбук месинџер“ ви се достапни повеќе од 1.000 нови емотикони, а старите се променети.

Компанијата одлучи да го промени изгледот на сите „смајли“ достапни на социјалната мрежа, со цел истите подобро да го рефлектираат полот и бојата на кожата.

1face

Покрај во апликацијата за допишување, новите емотикони се гледаат и на десктоп верзијата на сајтот.

2face

На корисниците на „месинџер“ сега им се овозможува да одберат различна боја на кожа за сите емотикони, слично како што тоа може да се направи од тастатурата на iOS уредите.

Инаку, новите „смајлиња“ се стандардизирани, па така на сите платформи тие ќе се покажуваат идентично.

3face

Многу од новите емотикони се всушност женски карактери, со што „Фејсбук“ го дава својот придонес за полова рамноправност.

4face

Од најпопуларната социјална мрежа истакнуваат дека со текот на времето нивните емотикони ќе станат уште поразновиднии.