Интернет
17. August 2015 - 10:53

За една минута на Фејсбук се „лајкуваат“ 4,1 милиони постови

Речиси 1,5 милијарди корисници на Фејсбук секоја минута „лајкуваат“ 4,1 милион постови, односно 350 милиони за само еден час.

Фирмата за деловен менаџмент „Домо“ објави нова инфографика во која се прикажани активностите на луѓето за само една минута на најпопуларните социјални мрежи и онлајн сервиси, како Инстаграм, Нетфликс, СнепЧат или Јутјуб.

Бројките покажуваат дека на Твитер се испраќаат речиси 350.000 твитови, а во истовреме корисниците на ЈуТјуб поставуваат дури 300 часа нов видео материјал. Додека Убер примил 694 нови возења, корисниците на Скајп извршиле 110.040 повици, а во исто време „симнати“ се 51.000 апликации од продавницата на Епл.