Технологија
29. November 2015 - 15:53

Wi-Fi си заминува а еве со што ќе се замени

Нов начин на пренос на податоците на интерент ќе го засени добро познатото Wi-Fi.
 
Новиот метод на пренос на податоци се вика Li-Fi, а дава 100 пати побрз пристап до интернет од традиционалниот Wi-Fi рутер, со брзина од 1 гигабајт во секунда. За овој нов пристап се користи стандардна лед сијалица, интернет конекција и фото детектор. Овој начин за пристап до интернет е тестиран во Естонија.
 
Оваа нова технологија најверојатно ќе биде достапна за корисници за четири години.
 
Погледнете: