Свет
12. April 2018 - 22:47

Воени авиони над небото на Тел Авив- граѓаните преплашени

Во време на огромна напнатост на големите сили ,САД и Русија за нападите над Сирија, бројни Израелски воени авиони летаа долж брегот и над главниот град.
Силната бука ги вознемири граѓаните на Тел Авив , кои не биле инфирмирани дека големиот број воени авиони го надлетуваат градот како вежба за големата парада по повод денот на независноста на 19 април.

,,Нема никаква вонредна состојба. Станува збор за вежба .” ,соопшти полицијата. Веднаш потоа војската објави извинување ,како и најава за термините на следните пробни летови поврзани со парадата.