Македонија
14. March 2018 - 10:48

Водостоите на реките се уште над просекот за март

 Речиси двојно е зголемен водостојот на реката Вардар кај Велес и кај Зајчев Рид и на реката Треска кај Македонски Брод. 

Денешните хидролошки мерења покажуваат дека зголемени нивоа на реките во државата со исклучок на Брегалница кај Берово каде е само еден сантиметар под мартовскиот просек и на Црна Река чиј водостој денеска е 13 сантиметри под просекот за март.

Кај езерата нема драстично поместувања во однос на мартовскиот просе