Македонија
5. December 2016 - 13:02

Во третиот квартал пониски трошоците во градежништвото за нови објекти

Трошоците во градежништвото за нови објекти за индивидуално домување во третото тримесечје годинава во споредба со третото тримесечје лани  бележат намалување за 2,3 проценти, трошоците за материјали се пониски за 5,5%, а трошоците за вработените се повисоки за 5,9 отсто, објави Државниот завод за статистика.

Во третото тримесечје од 2016 година, во споредба со второто тримесечје од 2016 година, трошоците во градежништвото за нови објекти за индивидуално домување се пониски за 0,2 отсто, трошоците за материјали се пониски за 1,3 отсто, а трошоците за вработените се повисоки за 2,5 отсто.