Свет
30. July 2021 - 19:44

Во Русија Делта мутацијата присутна во 95 проценти од новите случаи

Повеќе од 95 проценти од новите случаи на коронавирус во Русија се од Делта сојот, изјави денеска директорот на Центарот за вирологија и биотехнологија, Ринат Максјутов.

„Во повеќето руски региони, делтата е присутна кај 95 проценти од случаите, во споредба со другите соеви на Ковид-19“ рече Максјутов.