Свет
10. February 2016 - 8:19

Во Кина регистриран првиот заразен со вирусот зика

Во Кина е регистриран првиот човек заразен со вирусот зика кој неодамна престојувал во Венецуела.

Како што објави националната Комисија за здравство, пациентот брзо заздравува.

Инфицираниот маж е на возраст од 34 години и бил лекуван во Венецуела на 28 јануари пред да се врати во Кина на 5 февруари. Вчера било констатирано дека е носител на вирусот и веднаш е хоспитализиран, јавја кинески медиуми.