Балкан
28. July 2015 - 10:43

Во Бугарија прогласен „жолт аларм“ поради високите температури

Бугарскиот Национален институт за метеорологија и хидрологија денеска прогласи „жолт метео аларм“ на територијата на цела Бугарија, поради очекуваните високи температури. 

Како што јави БТА, Инзтитутот соопшти дека времето може да биде „потенцијално опасно“, бидејќи иако очекуваните температури не се невообичаени за овој период од годината, сепак потребна е внимателност, посебно при работа на отворено. 

Институтот информира и дека водостојот на реките во Бугарија е на ниски нивоа и дека во следните два дена се очекува нивно понатамошно намалување или задржување на сегашните висини.